Vor Frelsers Kantori


Mød Kantoriet

Vil du vide lidt mere om kantoriet, kan du her møde 4 korister, med vidt forskellig baggrund, der fortæller om hvorfor de er med og også læse lidt mere om vores dirigent Lars Sømod.

nanna7Nanna Skytte:
Jeg hedder Nanna, er 37 år og har sunget 2. sopran i kantoriet i 7 år. Jeg har sunget i pigekor siden jeg gik i 5. klasse til og med gymnasiet og fortsatte i et nyt blandet kor da jeg flyttede til København. Der sang jeg et par år, holdt et par års pause, og blev så anbefalet kantoriet af en tidligere korsanger. Til daglig arbejder jeg som grafisk designer, som også er et kreativt fag, men det er nu alligevel noget helt andet – og meget givende – at synge i kor. Det er et pusterum i hverdagen, rent mentalt. Det er inspirerende, at vi både veksler mellem sammensatte programmer af danske sange, klassikere af f.eks. Brahms og så større værker, som Johannespassionen. I kantoriet er der en nærmest hjemlig hygge-stemning og jeg kan godt lide, at der en god koncentration på, når vi øver, men uden det bliver stramt og surt, for der er også altid plads til at fjolle og grine.

MaleneMalene Plesner:
Jeg hedder Malene, er 21 år og har sunget 1. sopran i kantoriet i 1½ år. Jeg har sunget i forskellige korsammenhænge siden jeg var 7 år, både i skolekor, kirkekor, gospelkor og musicalkor. Til daglig læser jeg kemi på Universitetet, så det at synge i kantoriet betyder, at jeg får aktiveret en anden del af min hjerne, end den jeg til daglig bruger. Jeg får også set nogle andre mennesker en dem jeg normalt omgås med. Det gør at jeg har mere overskud til min uddannelse. Jeg synes altid, det er superhyggeligt at være til kor. Repertoiret er meget varieret. Så der både er udfordringer, på den gode måde, men også overskud og tid til at arbejde med klangen. Og der er sjældent en mandag, hvor der ikke er nogen, der skal ud og have en øl bagefter – og så har jeg heldigvis ikke så langt hjem.

jacobJacob Flindt Pedersen:
Jeg hedder Jacob, er 39 år og har sunget 2. bas i kantoriet i 14 år. Før jeg begyndte havde jeg kun sunget lidt korsang i gymnasiet, men jeg fik blod på tanden, da jeg startede i kantoriet og har været med lige siden.
Til daglig arbejder jeg som musiklærer, hvor jeg mest arbejder med rytmisk musik, så jeg synes det er dejligt med alsidigheden ved både at beskæftige mig med rytmisk og klassisk musik. Jeg kommer her i høj grad også på grund af det sociale: Hvis man kommer lidt træt og nedtrykt sådan en mandag aften, bliver det som regel vendt i løbet af prøven, fordi der er så god stemning. Jeg kan også godt lide, at vi øver rimelig seriøst og effektivt – det er fedt at blive god til noget sammen. Vi synger sgu’ godt, på den klassiske måde! Jeg har haft nogle store musikalske, intense oplevelser her, som jeg absolut ikke ville være foruden. Og jeg har fået nogle venner for livet.

Helle2Helle Hartz:
Jeg hedder Helle, er 40 år og har sunget i kantoriet i ca. 8 år. Jeg har sunget og spillet klaver siden jeg var helt lille og sang i kirkekoret, der hvor jeg er opvokset. Jeg har en uddannelse i musikvidenskab og retorik, men arbejder til dagligt som redaktionschef på et månedsmagasin. I min fritid musicerer jeg dog stadig meget. Jeg synes i kantoriet og spiller også i et lille firekvinders ”røvballe-band”. For mig er musik en oplagt måde at bruge mine hjerneceller til noget andet på – at tænke og virke kreativt. Samtidig med det bliver jeg inspireret til meget ny og spændende klassisk musik ved at synge i kantoriet, da vi både synger kendte værker, men også stykker af mere ukendt oprindelse, uropførelser og nyere klassisk musik. Det sociale sammenhold i koret er uden sidestykke og vi har lige dele sort humor, men også respekt for hinanden og vores forskelligheder. Og vi kan godt lide at feste sammen. Vores dirigent er utrolig dygtig og inspirerer os til at lave rigtig musik. Ikke bare at ”lire noder af”. Det er super fedt.

LarsDirigent Lars Sømod:
Jeg hedder Lars og har de seneste 9 år været organist ved Vor Frelsers Kirke. Jeg blev uddannet orgelspiller fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1997, og er i dag en aktiv koncertorganist.
Jeg komponerer også selv, og har bl.a. skrevet hovedværket ”Requiem – en sang om tab og tro”, som opførtes i november 2009 på en Danmarksturné med orkester, kor og solister. Og så varetager jeg til dagligt funktionen som klokkenist ved Vor Frelsers Kirkes klokkespil. Igennem de sidste 20 år har jeg dirigeret en række forskellige, danske kor, og i sommeren 2008 fik jeg fingrene i Vor Frelsers Kantori, som er kirkens nye koncertkor. Kantoriet er et af de mest sociale kor, jeg har haft, uden at det dog går ud over seriøsiteten. Det er inspirerende at arbejde med kantoriet, lige fra det første, spæde node-terperi til at samle det hele og arbejde på og udvikle klangen og det musikalske udtryk. Jeg ser frem til mange flere spændende koncerter, gode grin, udenlandsrejser og ikke mindst vores halvårlige fester.


Skriv en kommentar so far
Skriv en kommentarSkriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.